به گزارش روابط عمومی استانداری مرکزی؛ نشست کارگروه تخصصی امروز اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی به ریاست استاندار با حضور رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور و رئیس گروه هماهنگی سیاستهای امنیت غذا و تغذیه این دبیرخانه برگزار شد.
محمداسماعیل مطلق رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور گفت: استان مرکزی در بحث نان کامل پیشرو و پیشگام است و این نهضت بعد از تصویب سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی در شورای عالی انقلاب فرهنگی و سند امنیت غذا و تعذیه در شورای عالی سلامت مورد تأکید قرار گرفت.
وی با اشاره به سه توصیه رئیس جمهور در اولین جلسه شورای عالی سلامت، گفت: قرار دادن نان کامل و غذای سالم در سفره مردم و همچنین بحث هوای سالم از تأکیدات ریاست محترم جمهور است چراکه معتقدند اگر سلامت را به آحاد مردم هدیه کنیم، انسان سالم باعث پیشرفت خواهد شد.
مطلق اذعان داشت: ۱۰ استان دیگر در زمینه نان کامل از استان مرکزی تبعیت کردهاند و از تجربیات موفق این استان در این حوزه برای پیادهسازی طرح در استان تهران استفاده خواهیم کرد.
نان کامل از بیماریها و سرطانهای دستگاه گوارش جلوگیری میکند
زهرا عبداللهی، رئیس گروه هماهنگی سیاستهای امنیت غذا و تغذیه دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی نیز در این نشست، گفت: نان قوت غالب مردم ما است و حدود ۵۰ درصد انرژی و پروتئین از نان میگیرند که این میزان در اقشار کم درآمد بیشتر است.
وی ادامه داد: ۳۰ تا ۴۵ درصد ریرمغذیها از نان تأمین میشود و بسیار مهم است که این نان با کیفیت و سالم باشد.
عبدالهی تأکید کرد: ۸۰ تا ۸۲ درصد مرگ و میر بیماریها به علت بیماریهای غیرواگیر است و قطعاً دلیل اصلی آن الگوی غذایی مردم است لذا اصلاح عادت غذایی مردم مرگ و میر ناشی از این بیماریها را کنترل کرد.
رئیس گروه هماهنگی سیاستهای امنیت غذا و تغذیه دبیرخانه شورایعالی سلامت، اذعان داشت: سبوس موجود در نان کامل جذب قند و چربی در دستگاه گوارش را کنترل میکند و در پیشگیری از دیابت و سرطانهای دستگاه گوارش بسیار مؤثر است.
وی خاطرنشان کرد: در کشور ۳۰ درصد ضایعات و دور ریز نان داریم اما ضایعات نان کامل بسیار کم است لذا باید در حوزه فرهنگ سازی کار کنیم تا مردم بین نان کامل و نان سفید انتخاب درست را داشته باشند.
عبدالهی گفت: استان مرکزی در تولید آرد کامل هم پیشگام است و امیدواریم بتوانیم از این تجربه در سراسر کشور استفاده کنیم.
۹۰ نانوایی در استان مرکزی نان کامل عرضه میکنند
غلامرضا ملکی دبیر نهضت احیای نان کامل استان مرکزی نیز در این جلسه گفت: نهضت احیای نان کامل در این استان با همکاری ۲۰ نهاد و دستگاه آغاز شد و امروز به یک حرکت مطالبه عمومی تبدیل شده است.
وی افزود: حدود ۹۰ نانوایی در سطح استان نان کامل عرضه می کنند همچنین یک کارخانه تولید آرد کامل در استان فعالیت می کند و دو کارخانه نیز اعلام آمادگی کرده اند.
در بخش دیگری از این نشست همچنین برنامه های هفته کتاب و کتابخوانی بررسی و آخرین وضعیت بیماری دیابت در استان و راهکارهای پیشگیری این بیماری تبیین شد.
نظر شما